Hardver

Hozzászólás (0) Találatok: 1693

Synaptics tapipadNem halt még meg, hiszen minden egyes laptopon ott virít. Sőt, sokat fejlődött az utóbbi években. Szóval, elmélkedem egy kicsit fölötte, nincs konkrét termék, amiért eszembe jutott.

Bővebben Hozzászólás (0) Találatok: 1325

g4smallMegtetszett az LG G4 okostelefon a sajtótájékoztatón. Tudják, ez az a bőröshátú, de engem nem a bőr vonzott. Hanem valahogy jól jön össze benne a méret, a kialakítás, az LG „szívességei”. Mondjuk, az árával és a képpontszámával nem vagyok kibékülve: mind a kettő túlságosan magas… Ezért (is) örültem, hogy a Magyar Telekom jóvoltából egy hónapig használhattam.


Bővebben Hozzászólás (0) Találatok: 1681

Tán nem akkora szenzáció, mint amekkorára a cím utal, de sehol sem találom, hogy bárki megjegyezte volna. Arról van szó, hogy az utóbbi évben tömegével jelennek meg kínai, androidos telefonok, amelyek pont ugyanúgy néznek ki, mint az Apple iPhone. Nekem sem fáj túlságosan, de most, ahogy CES-re a Samsung, a piac koreai királya kihozta a „forradalmi” Galaxy A7-et (a formailag nagyon hasonló A3 és A5 után…), amely kinézetre megint erősen a iPhone 5-re hajaz, elkezdett zavarni. Mert az a sok kis (?) kínai gyártó, amelyek csak most törnek majd piacra, nemcsak az iPhone-t, hanem a Samsungot is másolhatják, aztán egymást – lehet, hogy nemsokára (miután a Sony kiszáll, az LG okostelefon-üzletága meg tönkremegy) már csak iPhone formájú telefon lesz a piacon.

Nem értem. Miután az Android-világ végre elérte, hogy az Apple őket utánozza, akkor mi értelme, hogy most ők utánozzák (formatervezésben) a legyőzött, szinte elavulásba lökött Apple-t?!

Bővebben Hozzászólás (0) Találatok: 1391

touchlux3Amazon-Kindle1Öt év sok idő az ebook-olvasóknak. Lassan negyedik éve használok ebook-olvasót, egy Amazon Kindle 3-at (jobbra). Itt volt az ideje, hogy megnézzem, hol tart most a technológia. Ehhez a 2015 márciusában megjelent, beszédes nevű Pocketbook Touch Lux 3 készüléket (balra) használtam fel.

 

 

A fő tapasztalat az, hogy a ma kapható legjobb eszközök felbontása azonos a nyomtatott könyvével.
A lapméretük nem...

Bővebben Hozzászólás (0) Találatok: 28043

Vezeték nélküli töltőKaptam egy vezeték nélküli töltőt. Korábban olvastam egy-két írást a dologról, hogy van vagy ötféle szabvány, de csak kettő terjedt el közülük szélesebb körben. Úgyhogy az alábbiakban röviden leírom a tapasztalaton alapuló véleményemet. Addig csak annyit: nem kell a boltba rohanni egy ilyenért.

 

 

 

 

Bővebben Hozzászólás (0) Találatok: 1322