2012-iphone5Akkor én leszek az (egyik) első. 2012.09.12. 20:10 CET Az iPhone 5 semmi új. Megint kicsit könnyebb, kicsit erősebb, kicsit több pixel stb.stb. stb.
Steve Jobs halott. Az iPhone halott.
Sajnálom.
Ennél azért jobb volt, és nagyobb hatása volt a világra.
Most tehát itt az alkalom a Samsung és a Nokia /Win8 előtt.

 

 

 

 


 

2012.09.15. 10.50 CET Eltelt néhány nap, és kiderült, hogy bizony sokan éreznek úgy, mint én. Az is kiderült, hogy talán ugyanennyien lelkesek, várják, hogy Magyarországon is megjelenjen, és megvehesség, mert nagyobb képernyője, vékonyabb, és könnyebb.

Miért halott az iPhone?
Mert semmilyen érv nem szól amellett, hogy iPhone-t vegyek.
Semmit, de tényleg semmit nem nyújt, amit ne kaphatnék meg más gyártótól, a szép kijelzőtől kezdve a gondos formatervezésen át a felhő alapú szolgáltatásokig. Az Apple márka presztizsét pedig saját maga rombolta le azzal, hogy mittudménhányszázmilliót adott el iPhone-ból. Bárki, bárhol vehet magának iPhone-t, 5-öst is, még csak meg sem kell erőltetnie magát. Tehát virítani sem lehet vele.

A fenti érvelés pedig a folyamatos növekedésre hajtó világban halálos ítélet egy olyan cégre, amelynek globális piaci részesedése 20 százalék alatt van.
Ezen semmit sem változtatnak az olyan hírek, hogy "kifogyott az első napi készlet", meg hogy "60 millió iPhone 5 is fogyhat az első héten" stb. Az változtatna, ha egy év múlva is heti 2 millió fogyna, és arról folyna a köz- és Facebook-beszéd, hogy a Hubble teleszkópot vezérelte valaki az iPhone-jával, és belezoomolt a Saturnus gyűrűibe, vagy Katalin hercegnő dekoltázsába.
Volt ilyen, de nem most. A 4G-nél. Az más volt, mint az addigi telefonok, még ha szerintem ronda is.

Ezért csalódott az globális Apple-tábor legalább fele. Szerintem tehát az Apple piaca egy nap alatt a felére zsugorodott. A karácsonyi okostelefon-eladások számainál fogjuk mglátni, igazam volt-e.

((Nekem ugyanannyira tetszik az iPhone 5, mint a 4 vagy a 4S. Robusztus, nagy teljesítményű, megbízható készülék. Mint a Nokia Lumia. A Samsung Galaxy S. Vagy valamelyik jobb HTC, Sony, stb. Viszont besüllyesztették végre a kamerát, hogy ne karcolódjon az üvege...))

Szóljon hozzá!

Hozzászólás beküldése vendégként

0
szabályok és használati feltételek.
  • Nincsenek hozzászólások